Gezond haar, levendige krullen. Natuurlijk de mooiste.
Welkom bij Salon de Boarn.
Maak een afspraak

TIPS EN ADVIEZEN

Haarverzorging wordt soms onnodig lastig gemaakt, maar dat hoeft helemaal niet. Het mag gewoon leuk zijn! We geven je graag advies over hoe jij het beste uit je haar haalt. Volg ons ook op Instagram en Facebook voor tips op het gebied van haarverzorging en mooie krullen.

MOOIE KRULLEN

Krullen vragen om een andere verzorging dan stijl haar. We delen graag onze tips en adviezen voor mooie en gezonde krullen.

Krullen borstelen
Ken je dat, dat je je krullen droog borstelt en het compleet ontploft? Geen goede look voor buiten de deur, maar je wilt je haar toch ontwarren. Hoe kan je dat dan het beste doen? Omdat nat haar kwetsbaar is adviseren wij haar met een slag of grove krul vlak voor het douchen te borstelen. Daarna stap je onder de douche, was je je haar en kun je je vochtige haar daarna weer mooi in de krul stylen.

Heb je hele sterke en fijne krullen dan is het fijner om je haar onder de douche te borstelen, terwijl er conditioner in je haar zit. Gebruikt hiervoor een geschikte borstel, zoals de Tangle Teezer Wet Detangler.

Krullen wassen
Je kunt je haar het beste voorover gooien en op de kop wassen. Gebruik hierbij eventueel een wasborstel zoals de Debman Be-Bop om je hoofdhuid goed te reinigen en haargroei te stimuleren.

Was je krullen met een milde shampoo en een verzorgende conditioner. Zijn je krullen erg droog? Wissel dan af tussen wassen met shampoo + conditioner en wassen met alleen conditioner. Let op: alleen wassen met conditioner resulteert in opbouw van producten waardoor vocht en verzorgende ingrediënten uit producten niet goed meer in je haar kunnen binnendringen.

Krullen föhnen
Föhn je krullen met een diffuser. Zet deze niet rechtstreeks op je hoofdhuid en beweeg zo min mogelijk met de föhn om pluis te voorkomen. Maak voor het föhnen je haar niet te droog zodat je gebruik maakt van de waterstofbruggen en de krul versterkt. Duurt het föhnen te lang gebruik dan een spray om het drogen te versnellen en die voorkomt dat het uitdroogt. Vaak geeft aan de lucht drogen of diffusen tot ongeveer 80% droog het mooiste resultaat.

Minder pluis in je krullen
Heb je nog veel pluis na het föhnen, zet dan de luchtstroom van de föhn zachter.

Heb je snel last van pluis doordat de luchtvochtigheid veranderd, bijvoorbeeld omdat de kachel weer aangaat, pas daar dan je product gebruik op aan. Kortom, je hebt dus andere producten nodig in de zomer dan in de winter. We adviseren je hier graag over in de salon.

Om pluis te voorkomen verdeel je het stylingsproduct eerst over de handen en strijk je het dan over de bovenkant van je haar. Verdeel opnieuw over de handen en begin daarna te kneden.

Krullen opfrissen
De dag na het wassen en föhnen zitten je krullen prachtig maar de dag erna wil je dit ook graag. Fris je krullen op door wat leave in conditioner in een spuitflesje te doen, dit te verdunnen met water en te vernevelen over je haar. Een paar minuten met de diffuser drogen en het haar is opgefrist.

Zitten je krullen nog goed maar is haar wat dof geworden? Gebruik dan een beetje olie als je last hebt van vochttekort. Gebruik een serum bij proteïnetekort. Kan je haar zowel vocht als proteïne gebruiken dan is het product Pop & Lock van het merk Wow een goede oplossing.

Mis je volume in je krullen? Maak dan gebruik van een harsvrije rootspray. Hars kan namelijk het haar breken en definitie verminderen. Spuit de spray tegen de onderkant bij de haarwortels. Je kunt ook gebruik maken van volumepoeder. Strooi het poeder over het hoofd of breng het direct bij de haarwortel aan. Het haar wordt er super stevig van, maar kan het ook dof maken als je teveel gebruikt. Houd je hoofd vervolgens op de kop en ga met je vingertoppen over je hoofdhuid en schud lichtjes om overtollig poeder te verwijderen.

GEZOND, MOOI EN STERK HAAR

Invloeden van buitenaf zoals zon en chloor kunnen je haar beschadigen en je kleur laten vervagen. Ook bepaalde ingrediënten in haarproducten kunnen de kwaliteit van je haar verminderen of je lokken droog maken. Lees meer over het beschermen van je haar(kleur) en hulp bij haaruitval.

Haar(kleur) beschermen in de zon
Je kunt je haar in de zon beschermen door een hoedje op te zetten. Helaas gaat je haar daar vaak niet beter van zitten. Het alternatief is om te kiezen voor een beschermend product. Vooral krullen reageren sterk op zonlicht. Ook verliezen ze makkelijker vocht door de warmte. Gebruik daarom zonneproducten met UV filter geschikt voor het haar. Deze producten gaan zowel het uitdrogen als het verkleuren tegen. Ook wassen deze producten chloor uit. Zwem je veel of ga je in de winter naar de zon, zorg dan dat je een voorraadje inkoopt voor de winterperiode, want deze producten zijn alleen in de zomer verkrijgbaar.

Roodtinten zijn extra gevoelig voor licht. Gebruik naast zonneproducten, een rode kleurconditioner om de kleur te onderhouden.

Bruin haar kleurt vaak wat rood oranje op, een mintkleurige mousse helpt om dat te verbergen.

Blond haar wordt geel. Een goede zilvershampoo met bijpassende conditioner en mousse verhelpen dit. Veel zilvershampoos zijn arm in verzorging, gebruik ze daarom niet bij ieder wasbeurt. Zorg ook dat je de juiste zilvershampoo kiest, zodat de haarkleur niet doorslaat naar paars.

Haar(kleur) en shampoo
De kwaliteit en kleur van je haar kan achteruitgaan door bepaalde ingrediënten in je shampoo zoals sulfaten, fruitzuren, microplastics en zeep.

Van alle stoffen die in shampoo kunnen zitten zijn sulfaten de ergste. Ze geven enkel schuim en openen de haarschubben omdat ze zo’n hoge PH waarde hebben. Daardoor komen ze tussen de haarschubben te zitten, waardoor het haar dor wordt en de krullen beschadigd raken. Ook een snelle terugloop van de kleur ontstaat hierdoor. Kies daarom voor sulfaatvrije shampoo, aangegeven op het product met de termen ‘sulphate free’ of ‘SLES free’.

Fruitzuren fungeren als een soort peeling voor je haar. Na gebruik van fruitzuren voelt je haar zacht en glad, maar het is ook dunner geworden. Voor dik haar kan dit af en toe geen kwaad, maar voor fijn haar raden wij dit absoluut af. Daarnaast strippen fruitzuren de kleuring uit haar. Fruitzuren herken je aan een fruitige geur, maar ook ingrediënten zoals abrikoos en andere fruitsoorten.

Veel shampoos in de retail bevatte hele kleine deeltjes plastic, oftewel microplastics. Dit geeft een mooie glans, maar ook build up in het haar. Na langer gebruik verzwakt de krul dan en wordt ook de glans minder. Haarverf die hierop gezet wordt kan minder diep het haar indringen en zal dus minder houdbaar zijn. Dit kan voorkomen worden door eerst het haar te reinigen met Urban Alchemie of WOW en daarna te kleuren. Meestal zijn microplastics te herkennen aan de namen glycol en PMMA.

Zeep heeft een hele hoge PH waarde. Hoe natuurlijk een zeep ook is gemaakt, een hoge PH is niet goed voor ons haar. Het zal het haar droog en dor maken en maakt de huid gevoelig. Doordat het haar dor wordt zal het minder goed in staat zijn om kleur en krul te behouden.

HULP BIJ HAARUITVAL

Haaruitval is ontzettend vervelend. Heb je hier last van, klop dan bij snel bij ons aan. We doen ons best om samen de oorzaak te achterhalen en gaan op zoek naar een goede oplossing. Lees meer over haaruitval en wat we eraan kunnen doen.

Haaruitval vanaf de wortel
Valt het haar bij de wortel uit dan kan dit te maken hebben met ziekte of vitaminen tekorten. Meestal gaat het hier om B vitamines. Vaak heb je dan net een ziekte overwonnen, ben je depressief (geweest) of heel veel stress gehad. Vitamine B suppletie ( in de vorm van biergisttabletten) verhelpen dit vaak al snel.

Haar dat snel breekt
Soms valt het haar niet uit maar breekt het af. Welke reden dit ook heeft, een Olaplex behandeling en thuis behandelen met olaplex nr. 3 zal altijd verbetering brengen. Afbrekend haar door vochttekort

Wanneer het haar vocht tekort heeft zal het recht afbreken. Het haar is dof en heeft weinig tot geen veerkracht. Soms kunnen zelfs hele plukken er opeens afvallen. Het is dan heel belangrijk om voldoende water te drinken (30 ml per kilo). En milde producten te gebruiken voor de hydratatie. Vocht wordt ingesloten door oliën, dus gebruik een olie die bij jouw haartype past.

Heb je een teveel aan vocht dan wordt het haar dof en verliest het definitie. Was je haar dan 1x zonder conditioner, doe leave-in conditioner in je droge haar en daarna een beetje olie.

Afbrekend haar door proteïnetekort
Het haar kan ook afbreken door proteïnetekort. Het haar kan dan wat plakkerig aanvoelen. Plukken vallen er niet gewoon af maar rekken heel lang uit. Bij proteïnetekort adviseren wij een Olaplex herstelbehandeling. Wanneer er teveel proteïne in het haar zit dan zal het haar verzwaren en sneller gaan knopen. Was dan 2 dagen achter elkaar het haar met een vocht herstellende shampoo en het overschot zal verdwenen zijn.

HET MAXIMALE UIT JE KAPPERSBEZOEK HALEN

Met een beetje voorbereiding van jou en onze volledige aandacht halen we samen het maximale uit je bezoek. Lees meer over onze tips voor het kiezen van het juiste model en de mooiste kleur.

Een haarkleur kiezen
We laten ons weleens verleiden om helemaal voor die mode tint te gaan, om er vervolgens achter te komen dat deze kleur je niet goed staat. Denk dus goed na over wat bij jou past. Twijfel je over de kleur die bij jou past, vraag dan om een ‘kleintje kleuradvies.’ In korte tijd leer je te zien wat kleur met jou doet en waar op te letten om te weten welke kleur jou mooier maakt.

Kleuren tijdens zwangerschap of menstruatie
Vanaf de 7e maand zwangerschap en ook tijdens het menstrueren verandert de zuurgraad van huid en haar. Kleuren kunnen dan anders uitpakken of sneller vervagen. Soms duurt het langer dan anders voordat de kleur pakt.

VEELGESTELDE VRAGEN

We hebben veel kennis in huis en doen niks liever dan jou van het beste advies voorzien. Antwoorden op de meestgestelde vragen lees je hier. Heb je een andere vraag? Stel deze gerust tijdens je volgende bezoek of neem contact met ons op.

Hoevaak moet ik mijn haar knippen?
Bij lang haar meestal tussen de 2 en 4 maanden. Kort haar meestal tussen de 6 en 8 weken.

Wat is het verschil tussen krullend haar en stijl haar (waarom heeft het andere verzorging nodig?)
Iedere vorm en soort haar vraagt zijn eigen behandeling en verzorging. Door de vorm van het haar zal het meer of minder vocht verliezen. Daarbij is het heel belangrijk dat krulhaar niet verzwaard omdat dat de krul afzwakt.

Ik heb geen krullen. Kan ik dan wel bij jullie terecht?
Natuurlijk knippen we ook recht haar met de nieuwste technieken.

Wat is het verschil tussen en gewoon knippen en krulknippen?
Normaal wordt het haar nat gemaakt, recht gekamd en recht afgeknipt. Bij krulknippen ga je met de vorm van de krul mee. Er zijn technieken die nat geknipt worden. Dit is meestal geschikt voor mensen met slag of een regelmatige krul. De meeste krullen knip ik droog en lok voor lok aanpassend op de krulsterkte van de lok en de wens van de klant.

Krulknippen is vaak heel duur. Waarom is het bij Salon de Boarn zo voordelig?
Omdat wij vinden dat ook krulhaar betaalbaar goed geknipt mag worden. Het knippen van krullen neemt wel iets meer tijd in beslag, ook omdat er een stukje techniek en advies bij komt kijken, maar dan alsnog is er geen enkele reden om krulknippen veel duurder aan te bieden dan gewoon knippen.

Welke technieken hanteren jullie voor het knippen van krullen?
Wij hebben ervaring in het knippen van krullen in kort en lang haar. We kiezen tijdens je bezoek een techniek die bij jou past, zoals:

  • Devacut. Hierbij knippen we krul voor krul en het geeft veel definitie. Niet aan te raden als je je haar ook weleens stijl draagt.
  • Volume knippen. Bepaalde kniptechniek aan de punt waardoor er meer volume ontstaat, maar je definitie verliest. Om de definitie te herstellen adviseren wij het gebruik van een Denman borstel.
  • Uitdunnen bij krullen zonder krulpatroon te verstoren.


Is het mogelijk om mijn behandeling uit te voeren volgens de Curly Girl methode?

Wij weken met Ecru. Hiervan zijn de shampoo en de (leave in) conditionerspray volledig cg. De conditioner, het masker en de stylingscreme bevatten 0,01% alcohol. De arganolie van Organic Coloursystems is ook CG. Ook een blonde balayage is volledig CG.

Is verven of blonderen schadelijk voor mijn krullen?
Verven en blonderen zijn voor ieder haartype schadelijk. Door toevoegen van Olaplex kun je deze schade beperken en in sommige gevallen kun je de haarkwaliteit hiermee tijdens de kleurprocedure zelfs verbeteren. Bij krullen is het wel heel belangrijk dat je zacht voor het haar bent en met milde producten werkt. Het is ook beter om geen folie in het haar te gebruiken. Daarmee verliest het haar teveel vocht en proteïne. Daarbij is het mooier om de krul met de kleur extra te definiëren, wat met een balayage heel mooi kan, terwijl je met foliekleuring de definitie juist vermindert.

Kan ik mijn haar alleen met conditioner wassen?
Wanneer een shampoo teveel stript (d.w.z. teveel oliën en voedingstoffen verwijdert) wordt het haar dof. Wasbeurten met alleen conditioner geeft het haar dan de voeding terug waardoor ook de natuurlijke veerkracht van het haar terug komt. Toch is het dan wel nodig om af en toe met een milde sulfaatvrije shampoo te wassen. Tussendoor alleen op de vingertoppen de hoofdhuid en af en toe het hele haar. Anders krijg je build up in het haar.

 

Plan je afspraak in!

 

Contact

Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site